Vidste du, at psykoterapi kan noget helt særligt? Health and Fitness

Vidste du, at psykoterapi kan noget helt særligt?

BY Dean Jones • May 08, 2017
Dean Jones

Dean Jones

 • 1 Articles
 • 2 Views
 • Joined May 08, 2017

De fleste af os render rundt med gamle, irriterende, magtfulde og upassende mønstre, som jævnligt stikker snuden frem og gør os kede af det og giver os en følelse af Ikke at slå til eller en følelse af ikke at være kommet videre.

Vidste du ….

At psykoterapi kan hjælpe dig med at GIVE SLIP - give slip på dine gamle mønstre.

At psykoterapi kan sætte dig fri til at ELSKE og BLIVE ELSKET.

At psykoterapi kan sætte dig fri til at gå nye stier i livet og udleve dine drømme.

Vi har både mønstre, der støtter os og mønstre, der er skadelige for os. De mønstre, jeg taler om her, er selvfølgelig dem, der er negative for os. Mønstre der forhindrer os i at være dem, vi er. Mønstre der ødelægger nogle muligheder for os. Mønstre, der gør, at vi opfører os på måder, som vi fortryder.

Og hvad mener jeg så med mønstre? Lad mig prøve at være specifik.

 • Din karriere kører godt. Du er populær på dit arbejde og dine relationer til kollegaer og chefer fungerer fejlfrit. Men så snart du træder ind af døren derhjemme går det galt. Det er svært for dig at være en del af familielivet. Og du føler dig ikke velfungerende længere.
 • Du har for mange konflikter med dine omgivelser. Måske har du problemer med at styre din vrede eller irritation, kommer til at bebrejde og skælde for meget ud. Dine reaktioner går ud over din mand, kone, børn eller kollegaer.
 • Det er svært for dig at passe på dig selv. Inden du ser dig om, har du fået sagt ja til mere end du har tid og overskud til. Du kommer til at tilsidesætte dig selv, enten fordi du ikke mærker dig selv ordentlig, eller fordi det vækker angst at holde fast i dig selv. Hvis det endelig lykkes dig at sætte en grænse, skal du i stedet håndtere skyldfølelse og dårlig samvittighed. Et mønster, der nemt fører til stress og udbrændthed.
 • Du har en tendens til at ryge ind i passivitet, får ikke gjort det du gerne vil, bliver utilfreds med dig selv, isolerer dig og ender med at trække dig fra kontakt med andre.
 • Du har en oplevelse af ikke at bruge dig selv ordentlig. Som om der er noget liv i dig du ikke får levet. Du vil gerne skifte spor, men der er noget der holder dig tilbage. Måske længes du efter at føle mere mening med dit liv.
 • Du lider af præstationsangst i en eller anden form. Enten når du skal til eksamen eller i forbindelse med jobsamtale, eller når du skal fremlægge et eller andet. Din krop begynder at ryste, du mister kontakten til dig selv og “klappen går ned”.
 • Måske har du en dyb oplevelse af, at det ikke er ok at være dig, hvilket kan give dig udfordringer i forhold til af finde din plads i livet og i være dig selv sammen med andre.

 

 • Du har svært ved at føle eller mærke kærlighed. Med hovedet ved du, at du elsker, men du kan ikke mærke det indeni.

 

Jeg kan trøste dig med, at det er helt normalt at have den slags mønstre eller livstemaer, som enten dukker op ofte eller med jævne mellemrum livet igennem, også selvom du har arbejdet en del med dig selv. Måske tænker du efter en hård omgang personlig udvikling, at nu er jeg kommet til bunds i mønsteret – og pludselig viser mønsteret sig igen, men i en ny udgave eller i en anden forklædning.

Det gør jo ikke mønstrene mindre irriterende eller ødelæggende. Den gode nyhed er, at de dybe, tilbagevende mønstre kan brydes. Opstillingsmetoden er en oplagt mulighed. Her kan psykoterapi /systemisk opstilling helt klart noget særligt.

Jeg har set det igen og igen, når jeg arbejder med metoden. Jeg har set, hvordan psykoterapi bryder uforståelige mønstre og skaber dybe, vedvarende forandringer i menneskers liv.

Har du brug for psykoterapi Odensepsykoterapi Fyn eller psykoterapi Nyborg – kan du kontakte os på http://terapi-coaching.dk/
About InwebArticles

InwebArticles brings to you creativity at its best. Expert writers and InWeb publishers have brought together a podium where only useful, genuine and media-enriched pages are posted.
More..

Contact us
Newsletter

Subscribe to newsletter